Sommarladan
958
post-template-default,single,single-post,postid-958,single-format-standard,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Sommarladan

Vi har alla känt att temperaturen har börjat sjunka och vår älskade sommar går sakta men säkert över till höst. Ur en önskan att sommaren inte ska ta slut föddes en idé. I Saltsjö by ska det finnas en Sommarlada. Där inne ska vi ha en så kallad Naturlig pool som är mer som en sjö än en pool. En inomhus-sjö skulle man kunna säga, där vattnet renas av växter istället för kemikalier. (Titta tex på www.ensata.co.uk för att få en känsla av vad för typ av pool vi pratar om.) I Sommarladan ska det vara fullt av växter som finns i vår sommarnatur så som vass, syrénbuskar och kaprifol, kanske till och med ett äppelträd. Längs ena sidan av sjön går en brygga och fönstren sträcker sig ända upp och blir takfönster. Och i taket finns det lampor som kan få ta över rollen som sol under våra mörkaste månader. Tänk dig att ligga och flyta i vattnet och titta upp på takfönstren där regnet smattrar. Här kan du hoppa från bryggan, ta en tupplur i solstolen eller läsa en bok på stranden. Utanpå ser det ut som en gammal hederlig lada målad i Falu rödfärg och inuti omsluts du av ett svenskt sommarparadis – oavsett årstid!